Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na krémově jemnou avokádovou pomazánku s vejci | recept

Jak na krémově jemnou avokádovou pomazánku s vejci | recept

Jak na krémově jemnou avokádovou pomazánku s vejci | recept. Avokádo je, vzhledem ke své krémové struktuře, pro přípravu pomazánek doslova jako stvořené.  V této pomazánce je jeho krémovost ještě navíc podpořena smetanovým sýrem a vajíčky, které vytvoří dokonale jemný základ pro následně přidanou pikantní hořčici a říznou červenou cibuli.  

Co je potřeba

  • 1 zralé avokádo
  • 80 g smetanového sýru (Lučina, žervé a podobně)
  • 2 vajíčka uvařená natvrdo
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl a pepř dle chuti

 

1

Avokádo podélně rozkrojte, půlky od sebe oddělte, pecku vyjměte a dužinu lžičkou vydlabejte do misky. K oddělení půlek avokáda stačí jejich jemné protisměrné pootočení.

Jak na krémově jemnou avokádovou pomazánku s vejci | recept
2

K avokádu přidejte smetanový sýr a vidličkou propracujte do hladkého krému. Pokud máte avokádo opravdu zralé, vidličkou ho rozmělníte velice snadno. Ovšem můžete si pomoci kuchyňským robotem či tyčovým mixérem.

Jak na krémově jemnou avokádovou pomazánku s vejci | recept
3

Do avokádového základu přidejte jemně nastrouhaná, natvrdo uvařená vajíčka a nadrobno nasekanou červenou cibulku.

Jak na krémově jemnou avokádovou pomazánku s vejci | recept
4

Na závěr pomazánku dochuťte dijonskou hořčicí, solí a pepřem. Vychlazenou a aspoň pár hodin odleželou pomazánku podávejte nejlépe s nasucho opečeným toastem a ozdobte další červenou cibulkou pro větší říz.

Jak na krémově jemnou avokádovou pomazánku s vejci | recept

Tipy

 

Jako většina pomazánek se dá i tato různě obměňovat. Několik skvělých tipů vám prozradím:

  • červenou cibulku můžete vyměnit za jarní cibulku. Sice barevně tak nevynikne, ale chuťově pomazánku úžasně zpestří.
  • pro pikantnější verzi přidejte špetku chilli koření či  najemno nasekanou chilli papričku. Ta pomazánku krásně barevně oživí.
  • pokud máte raději o něco řidší konzistenci, nebo byste chtěli pomazánku použít spíše jako dip k namáčení čehokoliv, přidejte do ní tučnou zakysanou smetanu.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články