Jak na pomazánky s olomouckými tvarůžky | pikantní recepty
Jak na pomazánky s olomouckými tvarůžky | pikantní recepty. Olomoucké tvarůžky (syrečky) jsou specialitou vyráběnou z netučného tvarohu. Tento zrající sýr se s oblibou využívá ve studené i teplé kuchyni. V Lošticích, kde se sýr vyráběl, je i zavedená cukrárna, s moučníky a dezerty ze syrečků. Koupit ve městě můžete i zmrzlinu a mají zde světový unikát (jediný na světě) – automat na Pravé olomoucké tvarůžky.
Co je potřeba
rozpis ingrediencí v následujících krocích
Tvarůžková pomazánka se salámem
100 g tvarůžků, 50 g másla, 150 g čerstvého smetanového sýra, 80 g měkkého salámu, 3 lžíce smetany, sůl a sladká paprika dle uvážení
Máslo ušlehejte se sýrem a smetanou. Přidejte umleté tvarůžky a salám. Osolte a ochuťte sladkou paprikou podle uvážení.
Tvarůžková jednoduchá
100 g másla, balíček oloumouckých tvarůžků, 3 lžíce smetany, 1 menší cibule, lžíce petrželové natě, sůl, mletá sladká paprika
Máslo, umleté tvarůžky a smetanu ušlehejte. Přidejte drobně pokrájenou cibuli, petrželovou nať, sůl a mletou papriku. Dobře promíchejte. Pomazánka je výborná na topinky. Můžete ozdobit čerstvou zeleninou – nudličkami papriky, kolečky okurek nebo plátky rajčete.
Tvarůžková pěna s česnekem
100 g másla, 1 balení tvarůžků, 3 lžíce majolky, 2 stroužky česneku, 5 lžic mléka
Tvarůžky rozemelte, zalijte mlékem a nechte stát tak dlouho, dokud se všechno mléko nevsákne. Máslo, majolku a česnek vyšlehejte do pěny a vmíchejte tvarůžky.
Tvarůžková specialita z východní Moravy
150 g měkkého tvarohu, 150 g tvarůžků, 50 g sladkokyselých okurek, 50 g naložených beraních rohů, 50 g sterilované červené papriky, 50 g cibule
Tvarůžky jemně nastrouhejte nebo namelte a promíchejte s tvarohem. Zeleninu drobně pokrájejte a vmíchejte do tvarůžkové směsi.
Diskuze k článku