Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit íránskou sýrovou pomazánku | recept

Jak připravit íránskou sýrovou pomazánku | recept. Až nebývale jednoduché spojení sýrů a koření dá za vznik netradiční pomazánce.  K úspěchu přitom stačí vhodná kombinace výrazných sýrů a pikantního koření, které jsou vzájemně prolnuty jemnou majonézou a obohaceny o intenzivní chuť ořechů.

Co je potřeba

  • 100 g balkánského sýru či fety
  • 100 g goudy, tučného eidamu či aromatičtějšího a výraznějšího čedaru
  • 30 g najemno nasekaných vlašských ořechů
  • 150 ml majonézy
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička kari
  • sůl a pepř dle vlastní chuti
1

Oba druhy sýru najemno nastrouhejte a vsypte do mísy.

2

Přidejte k nim nadrobno posekané ořechy, červenou papriku, kari, česnek a dle chuti sůl a pepř.

3

Do promíchané sypké směsi přidejte majonézu a důkladně zapracujte.

Pomazánku před podáváním nechejte alespoň hodinu uležet v lednici, aby výrazné koření dokonale prolnulo pomazánkou. Namazanou na pečivu ji pak ozdobte jarní cibulkou či pórkem.

Pokud se vám pomazánka zdá příliš hutná, nařeďte ji 2 lžícemi sladké smetany. Smetanou si rovněž pomůžete k případnému zjemnění pomazánky v případě, že je moc pikantní a výrazná.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články