Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit krémovou tofu pomazánku se zelenou cibulkou | recept

Jak připravit krémovou tofu pomazánku se zelenou cibulkou | recept. S rostoucí oblibou sójových alternativ určitě oceníte i tuto jednoduchou a rychlou pomazánku z lahodného tofu, v níž je jeho jemná chuť doplněna ostrým česnekem i říznout cibulkou. V kombinaci s přidaným krémovým sýrem připravíte nečekaně výraznou pomazánku, která navíc příjemně odlehčí váš jídelníček.

Co je potřeba

  • 1 neochucené tofu (180 g)
  • 100 g čerstvého smetanového sýru typu žervé či Lučina
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti jarní cibulky
  • 1 lžička Podravky, Kuchárka či podobného sypkého ochucovadla
  • 1–2 lžíce mléka na lehké naředění
  • čerstvě mletý pepř a sůl dle chuti
1

Tofu nastrouhejte najemno a v míse jej utřete s krémovým sýrem.

2

Přisypte nadrobno nakrájenou cibulku.

Skvěle se ale hodí i drobnější pažitka.

3

Ochuťte prolisovaným česnekem, Podravkou, solí i pepřem a dle potřeby a vlastní chuti nařeďte mlékem.

Takto připravenou pomazánku můžete ihned podávat, a to namazanou nejlépe na tmavém pečivu a ozdobenou další zelenou cibulkou, či kouskem zeleniny.

  • Pomazánku lze chuťově ozvláštnit přidáním uzeného či bazalkového tofu, nebo zakomponováním čerstvé zeleniny. Například nadrobno nakrájená červená paprika či nahrubo nastrouhaná mrkev pomazánku nejen báječně ochutí, ale i barevně zpestří. 
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články