Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pivní pomazánku se sýrem | recept na pikantní pochoutku

Jak připravit pivní pomazánku se sýrem | recept na pikantní pochoutku. Patříte mezi ty, kteří pomazánky mohou z čehokoli, kdykoli a v jakémkoli množství? Pak věřte, že tuto pomazánku budete chtít neustále a ve velkém množství. Kombinace piva, zralého sýra a cibule, podávaná ideálně s topinkou a vychlazeným pivečkem, vás jednoduše dostane.

Co je potřeba

  • 250 g Camembertu
  • 1 cibule
  • 20 g změklého másla
  • 5 – 6 lžic kvasnicového piva
  • 1 lžička plnotučné či pikantní hořčice
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • sůl a pepř
1

Najemno nastrouhaný sýr důkladně promíchejte se změklým máslem.

2

Přidejte veškeré zbylé suroviny – najemno nakrájenou cibuli, drcený kmín, mletou papriku, sůl, pepř, hořčici a kvasnicové pivo. Vše společně promíchejte tak, aby vznikla hladká pomazánka. Pokud se surovinu nebudou chtít spojit, neváhejte přidat lžíci či dvě, piva.

3

Pomazánku podávejte s čerstvým pečivem či topinkou, můžete doladit kyselou okurkou, nasekanou zelenou cibulkou a samozřejmě vychlazené pivečko k zapíjení je nezbytné.

Ještě výraznější chuti dosáhnete, pokud Camembert vyměníte za zrající sýr typu Romadur.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články