Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit zdravou pomazánku z červené řepy | recept

Jak připravit zdravou pomazánku z červené řepy | recept. Červená řepa je zelenina plná vitamínů a zdraví prospěšných látek, česnek řadíme k superpotravinám a žervé se sýrem, jako zástupce bílkovin. Z tohoto spojení vznikne vynikající a zdravá pomazánka, která vás překvapí svojí chutí. Vyzkoušeli jsme za vás a o recept se rádi podělíme. Přečtěte si následující návod, jak na to.

Co je potřeba

  • 2 menší červené řepy
  • 200 g žervé
  • 100 g strouhaného sýru
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř
1

V misce dohladka utřete žervé s prolisovanými stroužky česneku. Množství stroužků volte dle jejich velikosti a své chuti.

2

Přidejte oloupanou, najemno nastrouhanou červenou řepu. V případě, že je příliš šťavnatá, z ní po nastrouhání vymačkejte přebytečnou šťávu. Ta by pomazánku příliš naředila.

3

Na závěr spojte s jemně nastrouhaným sýrem a dochuťte solí a pepřem.

Pomazánku podávejte namazanou na pečivu, nejlépe celozrnném, výborná je i na opečeném toastu. Ozdobit ji můžete plátky řepy, či zelenou bylinkou.

Místo syrové červené řepy můžete použít i vařenou či pečenou řepu. Pro mnoho lidí je pak pomazánka lépe stravitelná.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články