Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat houbovou pomazánku z lišek | recept z lesních hub

12. Září 2022

Jak udělat houbovou pomazánku z lišek | recept z lesních hub. Z vycházky do lesa si můžete přinést i bonus – košík hub. Houby jsou v kuchyni vítaným zpestřením, dají se zpracovat mnoha způsoby. Náš dnešní tip na houbový pokrm je snadná pomazánka. Na ni jsou výborné lišky, které mají výraznou chuť a vůni, ale chybu neuděláte, ani když pomazánku připravíte z jiných, tvrdších druhů. Pomazánku si připravte z libovolného poměru potřebných ingrediencí tak, aby vyhovovala vaší chuti.

Co je potřeba

  • lišky
  • kmín
  • sůl
  • máslo
  • šunka
  • petrželová nať
  • stroužek česneku
1

Lišky očistěte, pokrájejte na menší kousky a vložte do pánve s  máslem a osmahnutým česnekem, posypte drceným kmínem, zakryjte poklicí a duste. Z hub se uvolní voda, kterou nechte všechnu odpařit (sejměte poklici). Houby byste měli dusit (alespoň 20 minut) doměkka. Vychladlé rozsekejte na malé kousky.

2

Změklé máslo, šunku, sůl rozmixujte. Stačí nahrubo, nemusíte šlehat do hladkého krému.

3

Obě směsi, houbovou i šunku s máslem, spojte dohromady. Podávejte s pečivem a ozdobte zelenou petrželovou natí (můžete ji vmíchat do pomazánky).

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit pomazánku z hub | recept
Jak připravit pomazánku z hub | recept. Není asi nic příjemnějšího než procházka v lese s bonusem v podobě plného košíku hub. A člověk hned přemýšlí,…