Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat pomazánky z uzené makrely | 3 recepty

Jak udělat pomazánky z uzené makrely | 3 recepty

Jak udělat pomazánky z uzené makrely | 3 recepty. Pomazánky z uzené makrely se vyplatí připravovat v klidu beze spěchu. Vybrat všechny kosti je trochu piplačka. Po odstranění páteře jich totiž v některých místech ještě dost zbyde. Když potom takovou drobnou kost přehlédnete a najdete ji až při konzumaci v hotové pomazánce je to dost nepříjemné a pokazí to celkový dojem.

Co je potřeba

viz jednotlivé odstavce

Z makrely a vařených brambor

250 g uzené makrely, 250 g vařených brambor, 2 lžičky kaparů, 1–2 sladkokyselé okurky, mletý pepř, sůl, čerstvý kopr, podle chuti citronová šťáva

Makrelu zbavte kostí a kůže. Rybí maso rozmělněte v misce vidličkou a promíchejte s jemně strouhanými vařenými brambory (studenými). Přidejte drobně pokrájené okurky, kapary, osolte, opepřete a dochuťte šťávou z citronu. Nakonec vmíchejte nakrájený čerstvý kopr.

Z makrely s Lučinou nebo žervé

250 g makrely, 200 g Lučiny nebo žervé, ½ středně velké cibule, mletý pepř, sůl podle potřeby, lžička ostré hořčice, jarní cibulka na posypání

Čisté rybí maso (bez kostí a kůže) vložte do misky s Lučinou a ostatními ingrediencemi. Vše dohromady rozmixujte do pěny. Pomazánku podávejte namazanou na chlebu a posypanou jarní cibulkou. Podle chuti můžete zakápnout citronovou šťávou.

Z makrely, lilku a sýru balkánského typu

250 g nasucho opečeného lilku, 250 g makrely, 200 g sýra balkánského typu (Feta), 2 lžíce citronové šťávy, plocholistá petrželová nať, lžíce rajského protlaku, lžíce zakysané smetany, mletý černý pepř, sladká paprika

Lilek nakrájejte na plátky a nasucho z obou stran opečte a nechte vystydnout. Makrelu vykostěte a odstraňte kůži. Lilek, rybí maso a balkánský sýr rozmixujte se smetanou, rajským protlakem, pepřem a sladkou paprikou. Podle chuti přidejte citronovou šťávu a nakonec vmíchejte jemně posekanou petrželovou nať.

Doporučuji přidat méně než 200 g sýra a raději dosolit. Někdy je makrela příliš slaná.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články