Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat žampionovou pomazánku s plísňovým sýrem | recept

Jak udělat žampionovou pomazánku s plísňovým sýrem | recept. Jednoduchá a chutná pomazánka ze žampionů a plísňového sýra se hodí k namazání veky na chlebíčky, na chléb a na jednohubky. Pomazánka má jemnou chuť, kterou jí dodají žampiony opečené na másle. 

Co je potřeba

  • 400 g žampionů
  • 100 g plísňového sýra (Nivy)
  • 1 menší cibule
  • 1 sladkokyselá okurka
  • 1 lžíce hořčice
  • 70 g masa
1

Připravte si veškeré potřebné suroviny. Druh hořčice vyberte podle toho, která vám chutná. Já obvykle dávám krémžskou. Žampiony můžete oloupat, ale nemusíte, pokožka klobouku je také jedlá, a pokud není znečištěná nebo otlačená v jídle nepoznáte rozdíl.

2

Na plátku másla opečte žampiony pokrájené na kusy. Musíte vydusit tekutinu uvolněnou z hub a pak několik minut opékat. Žampiony získají výraznější chuť. Opečené houby nechte dobře vychladnout.

3

V misce utřete změklé máslo s hořčicí, drobně pokrájenou cibulí a na hrubém struhadle rozstrouhanou okurkou a sýrem. Nesolte, sýr bývá dost slaný sám o sobě.

4

Studené opečené žampiony rozsekejte na malé kousky nebo rozemelte mlýnkem na maso. Přidejte je do misky k utřené směsi a vše promíchejte.

5

Pomazánkou potírejte plátky chlebíčkové veky a ozdobte snítkou petržele a kouskem rajčete. Pomazánka dobře chutná i na chlebu.

Zkoušela jsem žampiony nahradit lesními houbami, ale není to ono, mají příliš výraznou vůni. 

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit pomazánku z hub | recept
Jak připravit pomazánku z hub | recept. Není asi nic příjemnějšího než procházka v lese s bonusem v podobě plného košíku hub. A člověk hned přemýšlí,…