pomazanky-recepty.cz

Jak na krémově jemnou avokádovou pomazánku s vejci | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak na krémově jemnou avokádovou pomazánku s vejci | recept. Avokádo je, vzhledem ke své krémové struktuře, pro přípravu pomazánek doslova jako stvořené.  V této pomazánce je jeho krémovost ještě navíc podpořena smetanovým sýrem a vajíčky, které vytvoří dokonale jemný základ pro následně přidanou pikantní hořčici a říznou červenou cibuli.  

Co je potřeba

  • 1 zralé avokádo
  • 80 g smetanového sýru (Lučina, žervé a podobně)
  • 2 vajíčka uvařená natvrdo
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl a pepř dle chuti

 

Krok 1

Avokádo podélně rozkrojte, půlky od sebe oddělte, pecku vyjměte a dužinu lžičkou vydlabejte do misky. K oddělení půlek avokáda stačí jejich jemné protisměrné pootočení.

Krok 2

K avokádu přidejte smetanový sýr a vidličkou propracujte do hladkého krému. Pokud máte avokádo opravdu zralé, vidličkou ho rozmělníte velice snadno. Ovšem můžete si pomoci kuchyňským robotem či tyčovým mixérem.

Krok 3

Do avokádového základu přidejte jemně nastrouhaná, natvrdo uvařená vajíčka a nadrobno nasekanou červenou cibulku.

Krok 4

Na závěr pomazánku dochuťte dijonskou hořčicí, solí a pepřem. Vychlazenou a aspoň pár hodin odleželou pomazánku podávejte nejlépe s nasucho opečeným toastem a ozdobte další červenou cibulkou pro větší říz.

 

Jako většina pomazánek se dá i tato různě obměňovat. Několik skvělých tipů vám prozradím:

  • červenou cibulku můžete vyměnit za jarní cibulku. Sice barevně tak nevynikne, ale chuťově pomazánku úžasně zpestří.
  • pro pikantnější verzi přidejte špetku chilli koření či  najemno nasekanou chilli papričku. Ta pomazánku krásně barevně oživí.
  • pokud máte raději o něco řidší konzistenci, nebo byste chtěli pomazánku použít spíše jako dip k namáčení čehokoliv, přidejte do ní tučnou zakysanou smetanu.

Zdroj: https://www.pomazanky-recepty.cz/jak-na-kremove-jemnou-avokadovou-pomazanku-s-vejci-recept.html