pomazanky-recepty.cz

Jak připravit tuňákovou pomazánku s hrubozrnnou hořčicí | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit tuňákovou pomazánku s hrubozrnnou hořčicí | recept. Ať plnotučná či dijonská, ale do tuňákové pomazánky nezbytná -  hořčice dodá pomazánce na výraznosti. A tak se stane i s méně ostrou, ale velice intenzivní hořčicí hrubozrnnou, která je obohacená o celá hořčičná semínka. Její příjemně křupavá konzistence pomazánku báječně oživí a zpestří.

Co je potřeba

  • 250 ml tvarohu ve vaničce (tučný či polotučný)
  • 2-3 lžíce majonézy
  • 1 konzerva tuňáka – dle vaší chuti, lze v oleji i ve vlastní šťávě
  • 1 malá cibule
  • 2 kyselé okurky
  • 1 - 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • sůl a pepř na dochucení

 

 

Krok 1

V misce spolu promíchejte tvaroh s majonézou.

Krok 2

Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, okapaného a rozdrobeného tuňáka a nadrobno nasekanou kyselou okurku.

Krok 3

Po řádném promíchání dochuťte hořčicí, solí a pepřem. Po chvilce odležení a vychlazení podávejte v podstatě s čímkoliv. Pomazánka je výborná jak s čerstvým pečivem, tak s nasucho opečeným. Na závěr doporučuji ozdobit další okurkou či cibulkou.

Pro odlehčenou verzi pomazánky přidejte místo tučného či polotučného tvarohu, tvaroh odtučněný, místo majonézy dochuťte zakysanou smetanou a přidejte tuňáka ve vlastní šťávě.


Zdroj: https://www.pomazanky-recepty.cz/jak-pripravit-tunakovou-pomazanku-s-hrubozrnnou-horcici-recept.html