Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit tuňákovou pomazánku s hrubozrnnou hořčicí | recept

Jak připravit tuňákovou pomazánku s hrubozrnnou hořčicí | recept. Ať plnotučná či dijonská, ale do tuňákové pomazánky nezbytná -  hořčice dodá pomazánce na výraznosti. A tak se stane i s méně ostrou, ale velice intenzivní hořčicí hrubozrnnou, která je obohacená o celá hořčičná semínka. Její příjemně křupavá konzistence pomazánku báječně oživí a zpestří.

Co je potřeba

  • 250 ml tvarohu ve vaničce (tučný či polotučný)
  • 2-3 lžíce majonézy
  • 1 konzerva tuňáka – dle vaší chuti, lze v oleji i ve vlastní šťávě
  • 1 malá cibule
  • 2 kyselé okurky
  • 1 - 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • sůl a pepř na dochucení

 

 

1

V misce spolu promíchejte tvaroh s majonézou.

2

Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, okapaného a rozdrobeného tuňáka a nadrobno nasekanou kyselou okurku.

3

Po řádném promíchání dochuťte hořčicí, solí a pepřem. Po chvilce odležení a vychlazení podávejte v podstatě s čímkoliv. Pomazánka je výborná jak s čerstvým pečivem, tak s nasucho opečeným. Na závěr doporučuji ozdobit další okurkou či cibulkou.

Pro odlehčenou verzi pomazánky přidejte místo tučného či polotučného tvarohu, tvaroh odtučněný, místo majonézy dochuťte zakysanou smetanou a přidejte tuňáka ve vlastní šťávě.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit pomazánku z hub | recept
Jak připravit pomazánku z hub | recept. Není asi nic příjemnějšího než procházka v lese s bonusem v podobě plného košíku hub. A člověk hned přemýšlí,…