Jak připravit pomazánky z měkkého tvarohu | recepty
Jak připravit pomazánky z měkkého tvarohu | recepty. Tvaroh je nepostradatelná součást studené i teplé kuchyně. Hodí se do moučníků, pomazánek, krémů, zmrzlin a je vhodnou potravinou při některých dietách. Tvaroh obsahuje množství vápenitých a fosforečných solí, důležitých pro lidský organismus. Nabízíme vám recepty na několik jednoduchých tvarohových pomazánek, určitě si „tu svou“ mezi nimi vyberete.
Co je potřeba
viz následující kroky
Krok 1
Rozhuda s pažitkou
500 g měkkého tvarohu, 100 g másla, pažitka, sůl, několik lžic mléka
Tvaroh a změklé máslo třete v misce, osolte, přidejte nasekanou pažitku a podle potřeby hustotu upravte mlékem. Do pomazánky můžete místo pažitky přidat jarní cibulku s natí, bude pikantnější.
Krok 2
Budapešťská pomazánka
250 g tučného měkkého tvarohu, 100 g másla, 4 lžíce smetany nebo mléka, malá cibule, sůl, mletá sladká paprika, 1 sterilovaná kapie
Změklé máslo vyšlehejte s tvarohem a smetanou. Přidejte sůl, mletou papriku a drobně pokrájenou cibuli s kapií. Dobře promíchejte.
Krok 3
Tvarohová pomazánka se sýrem
500 g tvarohu, 100 g másla, 200 g strouhaného sýra, 50 ml smetany nebo mléka, 30 g pikantní hořčice, 30 g cibule, 30 g strouhaného křenu
Veškeré ingredience společně vyšlehejte do jemného krému. Hodí se k plnění sýrového pečiva nebo na jednohubky.
Krok 4
Tvarohová pomazánka se sardelovou pastou
200 g měkkého tvarohu, několik lžic smetany, malá cibule, sladká paprika, drcený kmín, sardelová pasta, sladkokyselá okurka
Tvaroh rozřeďte smetanou a postupně přidávejte ostatní ingredience podle vlastní chuti. Pozor na sardelovou pastu, je velmi slaná, proto ji přidávejte opatrně. Pomazánku můžete chuťově obměnit přidáním rajského protlaku.
Krok 5
Tvarohová pomazánka se salámem
300 g měkkého tvarohu, 150 g šunkového salámu, 50 g másla, smetana podle potřeby, jarní cibulka nebo plocholistá petržel, sůl podle chuti
Měkký tvaroh rozřeďte smetanou, salám jemně nakrájejte nebo nastrouhejte a přidejte k tvarohu. Okořeňte jarní cibulkou nebo petrželovou natí a v případě potřeby dosolte.