pomazanky-recepty.cz

Jak připravit saláty z míchané zeleniny | recepty

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit saláty z míchané zeleniny | recepty. Saláty z čerstvé zeleniny nejlépe chutnají v sezoně, kdy je jí na trhu bohatý výběr z tuzemské produkce. Zelenina má tu správnou chuť, takovou jakou má mít a na salátu si opravdu pochutnáte. Někdy salát můžete podávat i jako hlavní jídlo, stačí ho doplnit kouskem grilovaného masa. Recepty jsou ze soutěže Zeleninová mísa, pořádané v roce 1958.

Umytou a očištěnou zeleninu, natvrdo uvařená vejce a jablka pokrájejte na drobné kostky a promíchejte s majonézou, do které jste přidali¨kostičky cibule. Podle chuti osolte a ochuťte worcesterskou omáčkou. Před podáváním nechte vychladit.

Rajčata zbavte semen a pokrájejte na proužky, stejně tak papriku. Syrovou mrkev, celer a cibuli co nejjemněji nakrájejte, nebo ještě lépe nastrouhejte na hrubší nudličky. Uvařený studený brambor rozkrájejte na kostičky. Veškeré ingredience v misce promíchejte s olejem, solí a octem nebo šťávou z citronu. Na závěr opatrně přidejte feferonku, podle toho jak pálivý salát snesete. Nechte krátce proležet.

Zelí papriky a cibuli nakrájejte na jemné nudličky a na dvě minuty ponoříme do vroucí vody. Po odkapání a vychladnutí promícháme s marinádou z octa, cukru, soli a oleje. Na závěr vmícháme struhaný křen a čerstvý kopr. Salát dobře upěchujte a nechte hodinu odležet, pak podávejte.


Zdroj: https://www.pomazanky-recepty.cz/jak-pripravit-salaty-z-michane-zeleniny-recepty.html