pomazanky-recepty.cz

Jak připravit pomazánky z čerstvých hub | recepty

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit pomazánky z čerstvých hub | recepty. Čerstvé lesní houby využijete v kuchyni i jinak než jen na omáčky, smaženici nebo do polévek. Dají se z nich udělat i chutné pomazánky. Důležité je vybrat tvrdší druhy hub, jako jsou třeba křemenáče, pravé hřiby, některé holubinky a v nouzi i pěstované žampiony. Přečtěte si článek s tipy na jednoduché houbové pomazánky.

Co budete potřebovat: 150 g čerstvých lesních hub, 250 g krémového sýra (žervé), 20 g strouhaného křenu, trochu soli, masový vývar (i z kostky)

Postup: Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky. Vložte je do vroucího vývaru a uvařte doměkka. Uvařené houby sceďte a zchlaďte ve studené vodě s ledem. Studené nasekejte nadrobno a přidejte do misky s utřeným krémovým sýrem. Ochuťte jemně strouhaným křenem a solí. Podávejte s pečivem a ozdobte plátky rajčat.

Vývar, ve kterém jste vařili houby využijte na polévku.

Co budete potřebovat: 150 g měkkého tvarohu, 40 g másla, 4 lžíce smetany, 100 g čerstvých hub, vývar, 100 g šunky, 1 paprikový lusk, sůl, petrželová nať

Postup: Očištěné houby pokrájené na kousky povařte 15 minut ve vývaru. Tvaroh utřete s máslem a vyšlehejte se smetanou. Přidejte posekané uvařené houby, na kousky nakrájenou papriku, šunku a petrželovou nať. Promíchejte a osolte podle chuti. Pomazánka je výborná namazaná na bílém pečivu.

Vývar z hub využijte k přípravě polévky.

 

Co budete potřebovat: 150 g uvařeného (nasucho upečeného) rybího filé, 60 g celeru, 100 g čerstvých hub, 150 g majonézy, citronovou šťávu, sůl, lžíce hořčice, mletý pepř, nálev na houby (300 ml vody, 3 lžíce octa,lžíce cukru, trochu soli, bobkový list, kousek cibule, 4 kuličky pepře a nového koření)

Postup: Nejprve si uvařte nálev, ve kterém budete houby vařit. smíchejte veškeré ingredience a 10 minut je společně vařte. Pak přidejte nakrájené houby a vařte ještě 15 minut. Poté houby sceďte a neproplachujte ve vodě, nechte je vystydnout jen tak. Rybí maso rozdělte na kousky, syrový celer velmi jemně nastrouhejte, pokapejte citronovou šťávou, vše promíchejte a nechte v chladu hodinu odpočinout. Studené houby pokrájejte na kousky a promíchejte s rybí směsí, majonézou, hořčicí, pepřem a solí podle chuti. Pomazánka se hodí na chlebíčky, k plnění vajec nebo rajčat. 


Zdroj: https://www.pomazanky-recepty.cz/jak-pripravit-pomazanky-z-cerstvych-hub-recepty.html