Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na majonézový retro salát z párků a sýru | recept

Jak na majonézový retro salát z párků a sýru | recept. Labužnická pochoutka z dob, kdy salátům vládla majonéza a zdravá strava bylo cizí slovo. Ovšem díky ní můžeme v dnešní době zhřešit a dopřát si tuto jedinečnost z osmahnutých párků, sýru a chuťově sladěné zeleniny, která ve spojení se stylovou majonézou a tatarkou nejenže opravdu požitkářsky zasytí, ale i zachutná.

Co je potřeba

  • 200 g párků
  • 2 lžíce oleje na osmažení párků
  • 100 g tučného tvrdého sýru (gouda, eidam, ale i jejich uzenou verzi)
  • 1 malý pórek
  • vroucí voda na spaření pórku
  • 1 malá plechovka kukuřice
  • 100 g majonézy
  • 50 g tatarky
  • 1 lžíce pikantní hořčice (nejlépe dijonské)
  • sůl, pepř dle chuti
  • špetka krupicového cukru
1

Párky nakrájejte na půlkolečka a na pánvi s rozpáleným olejem je lehce osmahněte. Pak nechejte chladnout.

2

Pórek nadrobno nakrájejte a spařte jej vroucí vodou. Je pak jemnější a lépe stravitelný.

3

Nyní nahrubo nastrouhejte tvrdý sýr a společně s vychladlými orestovanými párky v míse promíchejte.

4

Přidejte spařený pórek a scezenou kukuřici.

5

Nakonec vše důkladně promíchejte s majonézou, tatarkou i hořčicí a ochuťte solí, pepřem a špetkou cukru. V lednici nechejte takto připravený salát dobře proležet a řádně vychladit. Vychlazený je totiž s klasickým bílým rohlíkem naprosto nejlepší.

  • S jarní cibulkou bude salát o něco výraznější a říznější. Petrželka jej zase promění ve výtečný salát na chlebíčky.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články