Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit bramborový salát s houbami | recept

Jak připravit bramborový salát s houbami | recept. Jednoduchý a levný recept s netradiční ingrediencí do bramborového salátu – houbami ve sladkokyselém nálevu. Recept je od Viléma Vrabce, autora vyhlášených kuchařských knih. Suroviny na přípravu jsou uvedeny stejně jako v Jihočeské houbové kuchařce. Můžete si množství jednotlivých přísad upravit tak, aby to vyhovovalo právě vašim chuťovým pohárkům.

Co je potřeba

  • 600g vařených brambor
  • 150 g hub naložených ve sladkokyselém nálevu
  • 2 vejce natvrdo uvařená
  • 1 cibule
  • 1/8 l nálevu z hub
  • 3 lžíce oleje
  • lžička cukru
  • 1–2 lžíce octa
  • sůl
1

Uvařené oloupané brambory nakrájejte na kostičky a vložte do misky. Brambory si uvařte den předem. Vyberte odrůdu brambor vhodnou na saláty.

2

Vejce uvařená natvrdo nechte vystydnout, oloupejte je a nakrájejte na stejně velké kostičky jako brambory. 

Jak uvařit vejce si můžete přečís zde: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-varena-vejce-natvrdo-tipy-triky.html

3

Do mísy přidejte i naložené houby ve sladkokyselém nálevu.

Autor v kuchařce neuvádí, jaké druhy hub přidat. Ze své vlastní zkušenosti doporučuji tvrdší druhy jako jsou ryzce, holubinky nebo mladé hříbky. S žampiony a měkkými houbami to není ono.

 

4

Cibuli nakrájejte na proužky a opět přidávám radu: zvolte raději červenou, salát bude barevnější s jemnější chutí.

Vše zalijte marinádou z houbového nálevu, oleje, octa, cukru a soli. Promíchejte a podávejte jako přílohu.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit saláty z okurek | recepty
Jak připravit saláty z okurek | recepty. Okurky jsou oblíbenou zeleninou především v létě, když se urodí první tuzemské plody. Chuť okurek vypěstovaný…