Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit osvěžující ovocný salát s Becherovkou | recept

Jak připravit osvěžující ovocný salát s Becherovkou | recept. Pestrobarevné kousky čerstvého ovoce jsou ve spojení s delikátní zálivkou opravdu luxusním osvěžením, které rozproudí nejen krev žilách, ale i každou zábavu.

Co je potřeba

  • 1 zelené jablko
  • 1 kiwi
  • 1 pomeranč
  • 1 banán
  • 1 hrst hroznového vína (jakékoliv barvy)

Na zálivku:

  • 0,5 dl Becherovky
  • 1–2 lžíce medu
1

Přípravu salátu začněte očištěním veškerého ovoce a poté jeho nakrájením na kousky o velikosti sousta. Jablko krájejte i se slupkou, pomeranč a kiwi oloupejte. Kuličky hroznového vína jen rozpulte a banán nakrájejte na půl kolečka.

2

Na zálivku v misce prošlehejte Becherovku s medem, jehož množství zvolte dle své chuti a kyselosti ovoce. V případě méně zralého kiwi či kyselejšího pomeranče přidejte do zálivky medu více. A naopak, pokud je veškeré ovoce krásně zralé a sladké, můžete zálivku osvěžit 1–2 lžícemi citronové šťávy.

3

Nakrájené ovoce vsypte do mísy a promíchejte jej se zálivkou.

Připravený salát dejte na několik hodin do lednice odležet, čímž ovoce patřičně nasákne chuť jedinečné zálivky a současně se řádně vychladí.

Příjemný nádech a jistou netypičnost salátu dodáte, pokud místo medu do zálivky přidáte javorový sirup.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články