Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jarní salát z vajec, ředkviček a brambor | snadný recept

Jak udělat jarní salát z vajec, ředkviček a brambor | snadný recept. Salát z ředkviček a vajec se dá využít i jako pomazánka na chlebíčky. Stačí brambory nastrouhat na nudličky místo krájení na kousky. Chlebíčky pak dozdobte pažitkou, dalšími plátky vajec a ředkviček, nebo jinou zeleninou podle vlastní chuti. Pokud máte ředkvičky z vlastní sklizně, využijte i jejich listy, obsahují hořčičné silice a skvěle chutnají. V lidovém léčitelství jsou ceněny pro příznivé účinky na zažívání.

Co je potřeba

  • 6 vajec uvařených natvrdo
  • 6 malých vařených brambor
  • svazek ředkviček
  • čerstvá pažitka
  • 50 g majolky
  • sůl
  • mletý pepř
1

Nejprve uvařte brambory a nechte je dokonale vychladnout. Klidně je můžete uvařit den předem, nebo zpracovat zbytek vařených brambor z předešlého dne. Vejce uvařte natvrdo a nechte také dobře vychladnout.

2

Brambory a vejce protlačte přes kráječ. Dejte si jedno vejce stranou na ozdobu hotového salátu. Ředvičky nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké plátky. Větší ředkvičky nejprve rozdělte na polovinu a teprve pak plátkujte. Pažitku nasekejte najemno. Ochuťte solí a pepřem, přidejte majonézu a vše promíchejte dohromady.

3

Místo pažitky můžete do salátu nakrájet několik jarních cibulek i s natí. Pro zdravější variantu salátu majonézu nahraďte bílým jogurtem. 

Salát na talíři ozdobte plátky vařených vajec, pažitkou a podávejte s pečivem.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články