pomazanky-recepty.cz

Ruský salát. Z červené řepy. Receptura 50159

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Ruský salát, receptura 50159. Ruský salát podle původní československé normy obsahuje nakládanou červenou řepu, která ruskému salátu dodává osvěživé a pikantní chuti. Proto se ruský salát může stát příjemnou obměnou běžně připravovaných majonézových salátů.

Použitý šunkový salám potěší ty, kteří v salátu rádi nacházejí kousek „masa“. Protože složkou ruského salátu jsou i brambory a další zelenina, může se ruský salát servírovat i jako studená příloha k méně kořeněným masům – například k drůbeži nebo k rybám. Ruský salát můžeme podávat téměř hned, nepotřebuje dlouhý čas k rozležení.

Co je potřeba

  • Šunkový salám 230 g
  • Okurky sterilované 92 g
  • Vařená mrkev 80 g
  • Červená řepa sterilovaná 72
  • Vařené brambory 280 g
  • Cibule 68 g
  • 2 žloutky a 155 g oleje na majonézu
  • Sůl 10 g
  • Ocet 25 g
  • Pepř černý mletý 0,5 g

Krok 1

Všechny suroviny nakrájíme na nudličky nebo kostičky, cibuli na velmi drobno. Přidáme majonézu, sůl a pepř, lehce promícháme.

Krok 2

Salát nepotřebuje rozležení, stačí případně jen nechat ho krátkou chvíli v lednici vychladnout. Použitá červená řepa a okurky jsou výrazné, a tak je původní chuť brambor a vařené mrkve „na patře“ příjemná. Při delším uležení se také mohou brambory zabarvit řepou, takže je salát méně pestrý na pohled.

Tipy

Mohlo by vás zajímat

Recepty na ruská jídla


Zdroj: https://www.pomazanky-recepty.cz/salaty/rusky-salat-z-cervene-repy-receptura-50159