pomazanky-recepty.cz

Ruský salát. Z červené řepy. Receptura 50159

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Ruský salát, receptura 50159. Ruský salát podle původní československé normy obsahuje nakládanou červenou řepu, která ruskému salátu dodává osvěživé a pikantní chuti. Proto se ruský salát může stát příjemnou obměnou běžně připravovaných majonézových salátů.

Použitý šunkový salám potěší ty, kteří v salátu rádi nacházejí kousek „masa“. Protože složkou ruského salátu jsou i brambory a další zelenina, může se ruský salát servírovat i jako studená příloha k méně kořeněným masům – například k drůbeži nebo k rybám. Ruský salát můžeme podávat téměř hned, nepotřebuje dlouhý čas k rozležení.

Co je potřeba

  • Šunkový salám 230 g
  • Okurky sterilované 92 g
  • Vařená mrkev 80 g
  • Červená řepa sterilovaná 72
  • Vařené brambory 280 g
  • Cibule 68 g
  • 2 žloutky a 155 g oleje na majonézu
  • Sůl 10 g
  • Ocet 25 g
  • Pepř černý mletý 0,5 g

Komentáře k surovinám

Krok 1

Všechny suroviny nakrájíme na nudličky nebo kostičky, cibuli na velmi drobno. Přidáme majonézu, sůl a pepř, lehce promícháme.

Krok 2

Salát nepotřebuje rozležení, stačí případně jen nechat ho krátkou chvíli v lednici vychladnout. Použitá červená řepa a okurky jsou výrazné, a tak je původní chuť brambor a vařené mrkve „na patře“ příjemná. Při delším uležení se také mohou brambory zabarvit řepou, takže je salát méně pestrý na pohled.

Mohlo by vás zajímat

Recepty na ruská jídla


Zdroj: https://www.pomazanky-recepty.cz/salaty/rusky-salat-z-cervene-repy-receptura-50159