Přejít k hlavnímu obsahu

3x vajíčková pomazánka: původní recept, s majonézou i dietní verze

Nejlepší recept na vajíčkovou pomazánku je ten léty v kuchyni odzkoušený a domácími strávníky po chuťové stránce prověřený. Obzvlášť po Velikonocích, kdy je slepičích vajec nadbytek, přijde vhod i dietnější verze vajíčkové pomazánky. A tak tady představuji tři jednoduché recepty: na vajíčkovou pomazánku podle staré normy, vajíčkovou pomazánku s majonézou i dietní verzi. Pro přípravu majonéz, vajec vařených natvrdo, ztracených nebo míchaných vajec vždy používáme čerstvá vejce. Jak poznat čerstvá vejce? Za čerstvá je považujeme tehdy, pokud neuplynulo od doby snešení déle než 14 dní v létě a 21 dní v zimě. Není proto od věci kupovat vejce od farmáře z okolí, který zaručí původ i odpovídající kvalitu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články