Jak na pomazánku z pečené červené řepy | recept
Jak na pomazánku z pečené červené řepy | recept. Červená řepa zažívá obrovskou renesanci. Už není jen nenáviděnou přílohou k rizotu ve školní jídelně. Řepa je výborná ve slaných pokrmech i sladkých dezertech. V našem dnešním receptu si ukážeme, jak z ní jednoduše vytvořit výbornou pomazánku, která se bude hodit nejen pro hosty, ale poslouží i coby vynikající a především zdravá večeře nebo svačina.
Co je potřeba
- 1 řepa (cca 200 g)
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce majonézy (pokud držíte dietu, tak zvolte light verzi nebo ji zcela nahraďte další lžící zakysané smetany)
- sůl, pepř a zelené bylinky dle chuti
Nejprve je třeba řepu upéct, to provedeme tak, že řepu i se slupkou (pouze omytou) zabalíme do alobalu. Pokud máme větší exemplář nebo spěcháme, řepu rozkrájíme na větší kostky. Určitě není zrovna ekonomické kvůli pečení řepy roztápět celou troubu, využijme proto teplou troubu při pečení jiného pokrmu. S klidnou duší můžeme řepu v alobalu vložit do trouby rovnou s jiným jídlem, které zrovna připravujeme. Bez problémů můžeme řepu položit na dno trouby.
Diskuze k článku