Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit rychlý celerový salát s ananasem a kukuřicí | recept

Jak připravit rychlý celerový salát s ananasem a kukuřicí | recept. Tento šťavnatý a příjemně lehký salát je nesmírně chutným pojetím ne zcela obvyklého spojení zeleniny s ovocem, které se navíc honosí i snoubením sladších a ostřejších chutí. Vše se pak v souznění se svěží zakysanou smetanou zaslouží o excelentní doplněk obědového talíře.

Co je potřeba

  • 1 sklenice sterilovaného celeru
  • 1 plechovka ananasu
  • 1 velká plechovka kukuřice
  • 3 stonky zelené jarní cibulky
  • 200 g tučné zakysané smetany
  • sůl a pepř k dochucení

 

1

Celer s kukuřicí sceďte a v míse společně promíchejte.

2

Ananas nechejte okapat, překrájejte na drobnější kousky a přimíchejte k celeru s kukuřicí.  

3

Směs pak barevně i chuťově zvýrazněte najemno nakrájenou zelenou cibulkou.

4

Na závěr důkladně promíchejte se zakysanou smetanou a dle chuti osolte a opepřete.

Takto připravený salát můžete ihned podávat, ale vychlazený a chvilku odleželý je opravdu výborný.

  • Neméně úžasný je i salát doplněný čerstvým pomerančem, jehož výrazně oranžová barva je zároveň pestrým barevným oživením.
  • Přidáním šunky nebo drobných kousků vařeného či pečeného kuřecího masa dosáhnete v kombinaci s přiloženým pečivem i lehké, ale plnohodnotné večeře.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články