Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit fazolový salát se salámem a kyselou okurkou | recept

Jak připravit fazolový salát se salámem a kyselou okurkou | recept. Sytý, řízný a poctivý. Právě takový je salát z bílých fazolí, měkkého salámu a sladkokyselých okurek vzájemně spojených labužnickou majonézovou omáčkou ochucenou česnekem a kapkou worcesteru.

Co je potřeba

  • 1 konzerva bílých fazolí
  • 200 g měkkého salámu (nejlépe Lyonského či šunkového, delikátní je rovněž gothaj)
  • 5–6 ks sterilovaných okurek
  • 1 cibule

Na majonézovou omáčku:

  • 100 g majonézy
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • 2 lžíce láku z okurek
  • sůl a pepř k dochucení
1

Do mísy vsypejte scezené fazole a promíchejte s najemno nakrájenou cibulí i nadrobno nasekanými okurkami.

2

Přimíchejte na kostičky nakrájený měkký salám.

3

Osolte a opepřete a dochuťte worcesterem, lákem z okurek i prolisovaným česnekem.

4

Na závěr přimíchejte majonézu a salát dejte do lednice dobře vychladit. Vychlazený je pak s bílým pečivem či čerstvým chlebem opravdovou pochoutkou.

  • Majonézovou omáčku lze dochutit i najemno nastrouhaným čerstvým křenem či Krenexem.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články