Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na křupavý salát z červeného zelí, cukety a mrkve doplněný lehkou jogurtovou zálivkou

Jak na křupavý salát z červeného zelí, cukety a mrkve doplněný lehkou jogurtovou zálivkou

Jak na křupavý salát z červeného zelí, cukety a mrkve doplněný lehkou jogurtovou zálivkou. Fantastický, příjemně lehký zeleninový salát ze šťavnaté cukety, sladké mrkve a křupavého červeného zelí, jehož jedinečná chuť je podpořena svěží, lehce nasládlou, avšak i patřičně výraznou zálivkou.

Co je potřeba

  • 2 malé cukety
  • ½ hlávky červeného zelí
  • 2 velké mrkve

Zálivka:

  • 1 bílý smetanový jogurt
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 2 hrsti petrželky
  • sůl a pepř k dochucení
1

Zelí najemno nakrouhejte.

Jak na křupavý salát z červeného zelí, cukety a mrkve doplněný lehkou jogurtovou zálivkou
2

V míse jej promíchejte s očištěnou mrkví i cuketou, které předtím nakrájejte na tenké nudličky či lépe nastrouhejte škrabkou julienne či na mandolíně.

Jak na křupavý salát z červeného zelí, cukety a mrkve doplněný lehkou jogurtovou zálivkou
3

V menší misce prošlehejte jogurt s javorovým sirupem, vinným octem, solí a pepřem.

Jak na křupavý salát z červeného zelí, cukety a mrkve doplněný lehkou jogurtovou zálivkou
4

Přidejte nadrobno nasekanou petrželku a promíchejte.

Jak na křupavý salát z červeného zelí, cukety a mrkve doplněný lehkou jogurtovou zálivkou
5

Jogurtovou zálivku poté vlijte k zelenině a důkladně vše dohromady promíchejte.

Před podáváním nechejte pár hodin vychladit a proležet. Zelí tak zkřehne, zvláční a chutě se nádherně propojí.

Salát následně podávejte jako přílohu k pečenému či grilovanému masu, ovšem skvělý je i jen tak s kusem čerstvého pečiva, zvláště pak, když do něj v takovém případě přimícháte i pár lžic majonézy.

Jak na křupavý salát z červeného zelí, cukety a mrkve doplněný lehkou jogurtovou zálivkou

Tipy

  • Nasládlou mrkev můžete v salátu doplnit nebo dokonce nahradit i příjemně sladkou červenou paprikou či kapií.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články