Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na rychlý salát z červené řepy a salátové okurky | recept

Jak na rychlý salát z červené řepy a salátové okurky | recept. Tento neskutečně jednoduchý a během chvilky připravený šťavnatý salát z předvařené červené řepy a svěže zelené křupavé okurky, je nejen barevně pestrý, ale doplněný říznou jarní cibulkou, opraženými kešu oříšky a jemnou olejovou zálivkou. Salát je i dokonalou přehlídkou chutí.

Co je potřeba

  • 2 větší předvařené řepy (zakoupené, vakuově balené)
  • 1 salátová okurka
  • 2 jarní cibulky
  • hrst kešu oříšků

Na zálivku:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • sůl a pepř dle vlastní chuti
1

Bulvy předvařené řepy rozkrojte na poloviny a nakrájejte na tenké plátky.

Salát lze připravit i z pečené řepy, jejíž chuť je mnohem intenzivnější.

2

V míse plátky řepy promíchejte s okurkou nakrájenou stejně jako řepa a nadrobno nasekanou cibulkou.

3

Nahrubo nasekané kešu oříšky orestujte na suché pánvi, aby se krásně rozvoněly a lehce zezlátly.

4

Poté je přisypte k promíchané zelenině.

5

V misce pak prošlehejte olej s octem a ochuťte solí a pepřem.

6

Zálivku vlijte do salátu, promíchejte a nechejte chvilku odležet, prolnout chutě.

  • Takto připravený salát můžete ještě chuťově povýšit, pokud jej před servírováním ozdobíte jakýmkoliv aromatickým, nejlépe plísňovým či čerstvým sýrem. Báječná je například delikátní gorgonzola, čerstvý kozí sýr či feta.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit saláty z okurek | recepty
Jak připravit saláty z okurek | recepty. Okurky jsou oblíbenou zeleninou především v létě, když se urodí první tuzemské plody. Chuť okurek vypěstovaný…