Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat šunkovou pomazánku pokaždé jinak | recepty

Jak udělat šunkovou pomazánku pokaždé jinak | recepty. Pomazánky se obvykle připravují jako studené pohoštění na jednohubky, chlebíčky nebo na svačinu do školy či zaměstnání. Kombinují se různé druhy potravin a koření a dochucují se rozličnými pochutinami. Udělat pomazánku není nic složitého, stačí jen nápad. V dnešním článku naleznete několik takových tipů na  pomazánky se šunkou. 

Co je potřeba

  • šunka
  • vejce uvařená natvrdo
  • máslo, tvaroh, tavený sýr, žervé
  • pažitka, petržel, cibulová nať
  • sůl
  • mletý pepř
  • majolka, hořčice
  • cibule, křen
1

Na přípravu všech pomazánek vybírejte šunku s vyšším podílem masa. Šunku si nechte v obchodě nakrájet na plátky a pak ji nožem rozkrájejte nadrobno, stejně tak natvrdo uvařená vejce. Máslo, žervé, tavený sýr nebo tvaroh utřete se solí, pepřem a majolkou, křenem nebo hořčicí. Pak zamíchejte kousky šunky, vajec, strouhaného sýra a posekaných bylinek. Pokud chcete pomazánky opravdu jemné, všechny ingredience umixujte. Pomazánky podávejte s pečivem.

2

Tvarohová s vejci a šunkou

250 g měkkého tvarohu, 100 g másla, 2 - 3 vejce natvrdo, 50 g šunky, 2 lžíce majolky, sůl, pepř, pažitka

Pomazánku našlehejte a případně upravte konzistenci podle potřeby přidáním majolky.

3

Pomazánka z taveného sýra se šunkou

150 g taveného smetanového sýra, 100 g másla, 100 g šunky, sůl, pepř, pažitka, kousek jemně sekané cibule

Pomazánku podle potřeby upravte přidáním mléka nebo smetany.

 

4

Pomazánka ze šunky, vajec a naťové cibulky

100 g majolky, 3 vejce natvrdo, 3 naťové cibulky, 50 g šunky, sůl, citronová šťáva

Šunku a vejce nakrájejte na kostičky a promíchejte s ostatními ingrediencemi.

5

Šunková pěna

250 g šunky, 100 g másla, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, pepř, petrželová nať

Šunku umixujte, přidejte k utřenému máslu, zřeďte smetanou a dochuťte.

6

Pomazánka z míchaných vajec a šunky

4 vejce, 2 lžíce smetany, 50 g šunky, 30 g másla, malá cibule, sůl, pepř, sladkokyselá okurka, pažitka

Vejce rozšlehejte se smetanou a solí. Na rozpuštěném másle je nechte ztuhnout. Do ještě teplých vajec vmíchejte drobně krájenou šunku, cibuli, pažitku a okurku. Podávejte teplé.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články