Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pomazánky z měkkého tvarohu | recepty

Jak připravit pomazánky z měkkého tvarohu | recepty. Tvaroh je nepostradatelná součást studené i teplé kuchyně. Hodí se do moučníků, pomazánek, krémů, zmrzlin a je vhodnou potravinou při některých dietách. Tvaroh obsahuje množství vápenitých a fosforečných solí, důležitých pro lidský organismus. Nabízíme vám recepty na několik jednoduchých tvarohových pomazánek, určitě si „tu svou“ mezi nimi vyberete.

Co je potřeba

viz následující kroky

1

Rozhuda s pažitkou

500 g měkkého tvarohu, 100 g másla, pažitka, sůl, několik lžic mléka

Tvaroh a změklé máslo třete v misce, osolte, přidejte nasekanou pažitku a podle potřeby hustotu upravte mlékem. Do pomazánky můžete místo pažitky přidat jarní cibulku s natí, bude pikantnější.

2

Budapešťská pomazánka

250 g tučného měkkého tvarohu, 100 g másla, 4 lžíce smetany nebo mléka, malá cibule, sůl, mletá sladká paprika, 1 sterilovaná kapie

Změklé máslo vyšlehejte s tvarohem a smetanou. Přidejte sůl, mletou papriku a drobně pokrájenou cibuli s kapií. Dobře promíchejte.

3

Tvarohová pomazánka se sýrem

500 g tvarohu, 100 g másla, 200 g strouhaného sýra, 50 ml smetany nebo mléka, 30 g pikantní hořčice, 30 g cibule, 30 g strouhaného křenu

Veškeré ingredience společně vyšlehejte do jemného krému. Hodí se k plnění sýrového pečiva nebo na jednohubky.

 

4

Tvarohová pomazánka se sardelovou pastou

200 g měkkého tvarohu, několik lžic smetany, malá cibule, sladká paprika, drcený kmín, sardelová pasta, sladkokyselá okurka

Tvaroh rozřeďte smetanou a postupně přidávejte ostatní ingredience podle vlastní chuti. Pozor na sardelovou pastu, je velmi slaná, proto ji přidávejte opatrně. Pomazánku můžete chuťově obměnit přidáním rajského protlaku.

5

Tvarohová pomazánka se salámem

300 g měkkého tvarohu, 150 g šunkového salámu, 50 g másla, smetana podle potřeby, jarní cibulka nebo plocholistá petržel, sůl podle chuti

Měkký tvaroh rozřeďte smetanou, salám jemně nakrájejte nebo nastrouhejte a přidejte k tvarohu. Okořeňte jarní cibulkou nebo petrželovou natí a v případě potřeby dosolte.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články