Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pomazánku s křenem | 2 jednoduché recepty

Jak připravit pomazánku s křenem | 2 jednoduché recepty. Křen je vytrvalá mrazuvzdorná rostlina s chutnými dužinatými kořeny, které mají nejvyšší kvalitu z podzimní sklizně. Křen se využívá v kuchyni a již od starověku i v lékařství. Má vysoký obsah vitamínů a je výborným prostředkem v prevenci chorob horních cest dýchacích, chřipky a mnoha jiných nemocí. V článku vám nabízíme k vyzkoušení dva druhy pomazánek s čerstvým křenem, vyzkoušejte je nejen při nachlazení. 

1

Křenová pomazánka s uzeným masem

Co budete potřebovat:

  • 20 g strouhaného čerstvého křenu
  • 1 středně velká mrkev
  • 100 g smetanového sýra
  • 50 g majolky
  • 30 g uzeného masa
  • podle chuti sůl a cukr

Jak postupovat:

Sýr ušlehejte s majolkou, jemně nastrouhanou mrkví a křenem, drobnými kousky uzeného masa a podle chuti osolte, případně dochuťte cukrem. Podávejte s bílým pečivem. Pomazánka je lepší po krátkém odležení v chladničce.

2

Tvarohová pomazánka s křenem

Co budete potřebovat:

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 3 lžíce jemně strouhaného křenu
  • 2–3 lžíce mléka
  • podle chuti sůl a cukr

Jak postupovat:

Tvaroh ušlehejte s mlékem a křenem, podle chuti osolte a případně dolaďte cukrem. Pomazánka nejlépe chutná s celozrnným pečivem.

 

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články