Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat salát z bílé ředkve, kuřecího masa a vajec | recept

Jak udělat salát z bílé ředkve, kuřecího masa a vajec | recept. Hodně neobvyklý a zajímavý salát nebo pomazánka z japonské bílé ředkve má i přes zdánlivý nesoulad jednotlivých ingrediencí harmonickou vyváženou chuť. Recept je jednoduchý a rychlý, salát (pomazánka) se hodí k bílému pečivu a je velmi sytý.

Co je potřeba

  • maso z kuřecích prsou
  • 10 ks křepelčích vajec
  • 1 středně velká bílá ředkev
  • 3 lžíce hrášku
  • 1 lžíce majonézy
  • sůl
  • jarní cibulka
1

Do salátu můžete využít zbytky vařeného, dušeného i pečeného kuřecího masa. Odstraňte kůži a maso nakrájejte na úhledné kousky. Křepelčí (slepičí) vejce uvařte natvrdo.

2

Bílou ředkev (daikin) nastrouhejte na jemné hranolky a promíchejte s nakrájenou jarní cibulkou, sterilovaným hráškem a masem. Podle chuti osolte a přidejte lžíci majonézy. Jarní cibulku nasekejte i s natí a do salátu ji přidejte v množství podle svého uvážení. Já dávám celý svazek, většinou červené, aby salát byl barevnější. Sterilovaný hrášek můžete nahradit zmrazeným, dvě minuty povařeným ve vodě se solí a cukrem.

3

Salát promíchejte a nakonec zlehka vmíchejte na poloviny překrojená křepelčí vejce. Několik jich nechte stranou na dozdobení. Salát podávejte s pečivem. Lze jím namazat i plátky chlebíčkové veky a dozdobit podle fantazie.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články