Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat cizrnovou pomazánku s avokádem | recept

Jak udělat cizrnovou pomazánku s avokádem | recept. Cizrna (římský hrách) je luštěnina s příjemnou oříškovo-máslovou chutí. Je běžně dostupná v suchém stavu nebo konzervovaná, již uvařená. Konzerva šetří čas a práci, ale chuť doma připravené cizrny je mnohem lepší. Proto doporučuji cizrnu vařit ve větším množství a zbytek zamrazit na příště. Rozmražená je za chvilku a neliší se od čerstvě uvařené. Cizrna se uplatní v mnoha receptech, my vám nabízíme k vyzkoušení zdravou pomazánku na pečivo.

Co je potřeba

  • hrnek uvařené cizrny
  • 1 avokádo
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g sušených rajčat v oleji
  • citronová šťáva
  • sůl
  • mletý pepř
1

Cizrnu properte ve vodě, zalijte vodou a nechte nejméně 10 hodin stát, aby dostatečně nabobtnala. Vody musí být zhruba trojnásobek množství cizrny.

2

Druhý den vodu slijte, cizrnu dejte do tlakového hrnce, přidejte vodu a vařte 40 minut. Cizrna bude měkká a nerozvařená. Uvařenou sceďte a nechte vychladnout.

3

Avokádo podélně rozkrojte, vyjměte pecku a plod oloupejte. Vložte ho do mixeru a zalijte citronovou šťávou z poloviny citronu.  Přidejte studenou cizrnu, sušená rajčata i s několika lžícemi oleje, ve kterém jsou naložená, česnek, sůl a pepř.

4

Vše dohromady rozmixujte a dochuťte podle vlastního uvážení. Můžete přidat více rajčat, česneku i ostatních ingrediencí. Záleží jen na vaší chuti. Pomazánku nechte chvilku rozležet a podávejte s pečivem.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články