Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kuřecí stehna po jamajsku | recept

Kuřecí stehna po jamajsku | recept. Dnes zabrousíme do mezinárodní kuchyně, konkrétně na Jamajku. Vyzkoušela jsem upéct kuřecí stehna se zeleninou a čočkou. Jednou z ingrediencí je dýně a teď je právě jejich čas, takže jsou všude k mání. Pokud vám nechybí odvaha a chuť poznávat nové netradiční pokrmy, je tento recept právě pro vás. Jídlo je vydatné samo o sobě, není třeba přidávat přílohu.

Co je potřeba

  • 4 kuřecí stehna
  • několik lžic oleje
  • 750 g dýně
  • 1 cibule
  • 1 velká zelená paprika (i jiná barva)
  • lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 500 g krájených rajčat (konzerva)
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 60 g čočky (suché)
  • chilli papričky podle toho, co snesete (lze vynechat)
  • 300 g konzervovaných kukuřičných zrn
  • sůl a pepř
1

Nejprve si připravte zeleninu. Dýni oloupejte a pokrájejte na menší kostky. Pokud budete pokrm připravovat z dýně hokkaidó, nemusíte ji loupat. Slupka varem změkne. Papriku po odstranění semeníku nakrájejte na proužky, cibuli na kostičky a rajčata na kousky. Rajčata je lepší oloupat nebo vařit z konzervovaných loupaných. Zázvor oloupejte a jemně nastrouhejte.

2

Ve velké nádobě rozehřejte olej a kuřecí stehna na něm ze všech stran osmažte dozlatova. Pak je vyjměte a prozatím odložte stranou.

3

Na oleji ze smažení stehen několik minut poduste cibuli, dýni a papriku. Pak přidejte zázvor, rajčata, propláchnutou čočku, osolte a případně vložte chilli papričku/y. Asi 5 minut vše společně míchejte.

4

Zeleninu rozprostřete po celé ploše dna a vložte na ni osmažená kuřecí stehna. Zalijte vývarem, hrnec přikryjte poklicí a dejte na hodinu do trouby. Pečte při 190 °C. Za tuto dobu kuře i zelenina změknou.

5

Na závěr vmíchejte sterilovaná kukuřičná zrna a podle chuti dosolte a okořeňte pepřem. Podávejte jen tak, bez přílohy nebo s chlebem.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Utopence zavařené do sklenic mají několik výhod. Jsou ke konzumaci připraveny ve velmi krátkém čase, prakticky okamžitě po vychladnutí. Tím je vy…