Pomazánka Palivec podle ČSN. Pomazánka s tajemstvím
Pomazánka Palivec, receptura ČSN 50611. Pomazánka Palivec podle někdejší československé státní normy (ČSN) se připravuje z tvarohu, který je ředěn pivem. Ostřejší a trochu pálivou chuť ji dodávají papričky feferonky a cibule. Proto je pomazánka Palivec – třeba s čerstvým tmavým chlebem – vhodným zákuskem mezi sklenicemi piva, k němuž dobře ladí. Z pomazánky Palivce můžeme připravit i jednoduché a chutné obložené chlebíčky.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Děkujeme za upozornění, nedostatek napravíme.
2500g másla, jo?
Další zajímavé články
Liptovská pomazánka a liptovský chlebíček podle bývalé ČSN
Liptovská pomazánka, ČSN 50514 a liptovské chlebíčky, ČSN 51002. Na liptovskou pomazánku je jako základní surovina použit tvaroh, i kd…
Jak připravit pomazánku z tvarohu nasladko | zdravé recepty
Jak připravit pomazánku z tvarohu nasladko | zdravé recepty. Měkký tvaroh má v kuchyni velké uplatnění. Snadno se z něj připraví různé moučníky, sladk…
Jak na pomazánku z pečené červené řepy | recept
Jak na pomazánku z pečené červené řepy | recept. Červená řepa zažívá obrovskou renesanci. Už není jen nenáviděnou přílohou k rizotu ve školní jíd…
Švédská pomazánka, zdravá delikatesa pro pravé labužníky
Švédská pomazánka, receptura ČSN 50439. Švédská pomazánka se připravuje z tvarohu, másla a tresčích jater, která jí dodávají delikátní…
Jak připravit pomazánky z měkkého tvarohu | recepty
Jak připravit pomazánky z měkkého tvarohu | recepty. Tvaroh je nepostradatelná součást studené i teplé kuchyně. Hodí se do moučníků, pomazánek, krémů,…
Źádnou tabulku s přepočteným množstvím jsem na konci článku (ani jinde) nenašel. U celého receptu není uvedeno poměrné množství surovin.