Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat výbornou tvarůžkovou pomazánku | recept

Jak udělat výbornou tvarůžkovou pomazánku | recept. Jak udělat výbornou tvarůžkovou pomazánku? Stačí pár ingrediencí a máte skoro hotovo. A tou hlavní jsou olomoucké tvarůžky. První písemná zmínka o olomouckých tvarůžcích pochází již z 15. století. Označení olomoucké vzniklo díky trhům v Olomouci, kde se tvarůžky prodávaly. Tvarůžky jsou zrajícím sýrem, který se vyrábí z odstředěného mléka a vyznačují se nízkým obsahem tuku. Jsou tedy vhodné nejen pro dietáře, ale hlavně pro gurmány!

 

Co je potřeba

  • 1 balení olomouckých tvarůžků
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce změklého másla
  • 2 lžíce majolky
  • sůl, pepř, červená paprika, pálivá paprika....dle chuti

 

1

Do menší misky si nakrájíme nadrobno olomoucké tvarůžky.

2

Nakrájíme nadrobno cibuli a prolisujeme česnek.

3

Všechny ingredience přidáme k tvarůžkům a pečlivě promícháme. Stačí vidličkou.

4

Když se vše pěkně propojí a promíchá, dáme pomazánku do sklenice, kterou necháme alespoň tři dny odležet v chladu.

5

K pomazánce nakrájíme čerstvý chléb a otevřeme lahvičku piva. Dobrou chuť a kulinářský zážitek všem! Ráda bych napsala, že pomazánka v lednici vydrží i týden, ale tak dlouho nikdy nevydrží. Sníte jí hned na první posezení.

 

Autor: Jana P.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články