Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat škvarkovou pomazánku s tvarůžky | recept

Jak udělat škvarkovou pomazánku s tvarůžky | recept. Jedinečná pomazánka, ve které je jedna česká specialita vedle druhé. Dokřupava vysmažené škvarky doplněné výrazně aromatickým sýrem a kyselou okurkou jsou ve spojení s majonézou a vajíčkem naprosto úžasnou delikatesou, které prostě neodoláte.

Co je potřeba

  • 100 g mletých škvarků
  • 50 – 100 g tvarůžků (množství dle chuti)
  • 1 menší cibule
  • 1 natvrdo uvařené vajíčko
  • 2 nakládané okurky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice (může být i dijonská či hrubozrnná)
  • 2 lžíce majonézy
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl dle chuti a slanosti tvarůžků

dobře vychlazené pivo je k podávání přímo nezbytné

 

1

Do mísy k mletým škvarkům přidejte najemno nastrouhané tvarůžky, rovněž najemno nastrouhanou kyselou okurku s vajíčkem a nadrobno nakrájenou cibuli.

2

Vše důkladně promíchejte s hořčicí, majonézou, solí a pepřem a nechejte chvilku vychladit, odležet.

3

Proleželou pomazánku pak podávejte s čerstvým pečivem, nejlépe klasickým chlebem, a ozdobte kyselou okurkou, cibulí či zelenou cibulkou. Výtečné jsou i kozí rohy.

A nyní, uznejte sami, že skleničkou piva k této dobrotě rozhodně nepohrdnete.

Pro chuťově ještě dokonalejší a výraznější variantu, přidejte do pomazánky místo majonézy sádlo a stroužek česneku.

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit pomazánku z hub | recept
Jak připravit pomazánku z hub | recept. Není asi nic příjemnějšího než procházka v lese s bonusem v podobě plného košíku hub. A člověk hned přemýšlí,…