Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat pikantní pomazánku z vepřových škvarků | recept

10. Leden 2022

Jak udělat pikantní pomazánku z vepřových škvarků | recept. Škvarková pomazánka je dobrý způsob, jak zužitkovat větší množství škvarků, které zbyly po vyškvaření sádla. Pomazánka se dá zavařit do skleniček nebo i po menších částech zmrazit. Je výborná namazaná na chlebu či topinkách. 

Co je potřeba

  • 1kg škvarků
  • 700 ml sterilovaného leča bez uzeniny
  • 1 větší cibule
  • 1 palice česneku
  • 3 vejce uvařená natvrdo
  • 100 g plnotučné hořčice
  • 6 lžiček vegety
  • sůl
  • mletý pepř
1

Velkou sklenici leča nasekejte nožem na drobné kousky. Škvarky, česnek a cibuli umelte na masovém strojku. Máte-li rádi pikantnější pomazánky, přidejte rozemletou feferonku.

2

Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a studené nakrájejte na kousky nebo je rozstrouhejte na nudličky. Vejce, lečo, cibuli, česnek a umleté škvarky v misce promíchejte.

3

Do směsi vmíchejte plnotučnou hořčici, vegetu, pepř a sůl podle chuti. Pomazánku naplňte do malých skleniček a sterilujte při 80 °C 30 minut.

Jednodušší verzi pomazánky získáte umletím a promícháním 250 g škvarků, 2 vajec natvrdo, kousku cibule, hořčice a soli podle chuti.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články