Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na labužnickou pomazánku Cibulák | recept

Jak na labužnickou pomazánku Cibulák | recept. Pro toho, kdo cibuli a česnek rád, je zde tento cibulák. Aneb labužnická pochoutka z poctivého množství cibule a česneku, které dozlatova osmažené a chuťově podpořené výraznými delikatesami vytvoří spolu s vařenými bramborami k zahuštění naprosto fantastickou pomazánku, jejíž výjimečnost si jako správný labužník nejlépe vychutnáte s klasickou, na oleji osmaženou topinkou.

Co je potřeba

  • ½ kg cibule (nejlépe mix kuchyňské a červené)
  • 1 menší červená cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžičky sladké či uzené papriky
  • 2 velké předem uvařené brambory
  • 1 lžíce nadrobno nasekaných kapar
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcesteru
  • sůl a pepř k dochucení
1

Cibuli oloupejte, nakrájejte na kousky a na oleji ji nechejte zesklovatět.

Na osmažení neváhejte použít sádlo. Pomazánka s ním je výtečná.

2

Přidejte k ní nasekaný česnek, sladkou či uzenou papriku, rajčatový protlak a sůl. Promíchejte a další 3 minuty restujte. Následně nechejte vychladnout.

3

Zchladlý základ spolu s oloupanými a nastrouhanými bramborami rozmixujte ponorným mixérem dohladka.

4

Směs nyní promíchejte s nadrobno nakrájenou červenou cibuli a nasekanými kapary.

5

Nakonec ochuťte kečupem, hořčicí i worcesterem a dle chuti solí a pepřem. Takto nechejte alespoň hodinu v chladu uležet a pak podávejte nejlépe na osmažené topince potřené česnekem nebo na rozpečeném toastu.

  • Pikantnost umocní pálivá paprika použitá místo sladké či ostrý kečup použitý místo sladkého.  
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články