Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na bylinkové máslo s medvědím česnekem a parmazánem | recept

Jak na bylinkové máslo s medvědím česnekem a parmazánem | recept. Vkusné, elegantní a nápadité – právě takové je snoubení jemného másla s čerstvými bylinkami, které svou nesmírnou vůní a výraznou chutí, navíc podpořenou intenzivním aromatickým sýrem, promění máslo v prvotřídní delikatesu.

Co je potřeba

 

  • 200 g másla
  • 15 g medvědího česneku
  • 2 lžíce pažitky
  • 1 lžíce kopru
  • 20 g parmazánu (lze i Grana Padano)
  • sůl a pepř dle vlastní chuti

 

1

Máslo nakrájejte na menší kusy a v pokojové teplotě jej nechejte povolit.

2

Mezitím omyjte a osušte veškeré čerstvé bylinky, které poté nasekejte najemno.

3

Povolené máslo vymíchejte dohladka, a to buď intenzivně vařečkou nebo ručními metlami, a promíchejte s nasekanými bylinkami.

4

Na závěr dochuťte najemno nastrouhaným parmazánem a dle chuti přidejte sůl s pepřem.

Před podáváním nechejte máslo alespoň pár hodin odpočinout v lednici, aby bylinky máslem dokonale prostoupily a poté s ním ozdobte například plátek grilovaného či pečeného masa. Stačí jen kávovou lžičkou vytvořit malý noček, položit jej na plátek masa a gurmánský zážitek máte zajištěný. Ovšem věřte, že takto připravené bylinkové máslo udělá i z krajíce čerstvého chleba neuvěřitelnou lahůdku.

  • Bylinkové máslo si můžete dopřát nejen v době, kdy jsou zahrady plné krásně zelených, čerstvých bylinek, ale třeba i v zimě. Dle receptu připravené máslo stačí zabalit do potravinářské folie, například v podobě válečku a uložit jej do mrazáku.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články