Přejít k hlavnímu obsahu

Celerový salát, celerová pomazánka a tipy na jejich využití

Celerový salát a celerová pomazánka. Dva recepty, které mají kromě základní suroviny ještě jedno společné – minimum dalších jiných přísad. Recept na celerový salát pochází z knihy receptur pro studenou kuchyni, figuruje pod číslem 50150 někdejší státní normy. Připravuje se z celeru vařeného. Celerová pomazánka má základ z celeru syrového. Salát i pomazánka pro svou jednoduchou skladbu odpovídají současným stravovacím trendům, ale rovněž dávají velký prostor pro různé využití při konečné úpravě jídel. Oba recepty nabízejí cestu, jak zpopularizovat celer i u lidí, kteří této velmi zdravé zelenině příliš nefandí.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Švýcarský salát II, ČSN 50162. Švýcarský salát se připravuje ze sýru ementálského typu, cikánské pečínky, směsi nakládané zeleniny s houbami…