Přejít k hlavnímu obsahu

Celerový salát, celerová pomazánka a tipy na jejich využití

Celerový salát a celerová pomazánka. Dva recepty, které mají kromě základní suroviny ještě jedno společné – minimum dalších jiných přísad. Recept na celerový salát pochází z knihy receptur pro studenou kuchyni, figuruje pod číslem 50150 někdejší státní normy. Připravuje se z celeru vařeného. Celerová pomazánka má základ z celeru syrového. Salát i pomazánka pro svou jednoduchou skladbu odpovídají současným stravovacím trendům, ale rovněž dávají velký prostor pro různé využití při konečné úpravě jídel. Oba recepty nabízejí cestu, jak zpopularizovat celer i u lidí, kteří této velmi zdravé zelenině příliš nefandí.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Utopence zavařené do sklenic
Utopence zavařené do sklenic mají několik výhod. Jsou ke konzumaci připraveny ve velmi krátkém čase, prakticky okamžitě po vychladnutí. Tím je vy…