Přejít k hlavnímu obsahu

Utopence zavařené do sklenic

Utopence zavařené do sklenic mají několik výhod. Jsou ke konzumaci připraveny ve velmi krátkém čase, prakticky okamžitě po vychladnutí. Tím je vyřešen problém, když se na poslední chvíli rozhodneme připravit utopence na domácí oslavu. Nebo zapomeneme. Další výhoda: můžeme je bezpečně převážet bez rizika, že z nich vyteče nálev – zavařená víčka dobře těsní. Jsou proto vhodné na piknik nebo na výlet či dovolenou, kde se hodláme stravovat z vlastních zdrojů. Ale co je nejdůležitější – tyto „rychloutopence“ také báječně chutnají, jsou jemné až delikátní, jiné, než jejich tradiční „bratři“.

Utopenec na spravení chuti

Utopence, častěji ale v životném tvaru utopenci, jsou spíš chuťovkou než jídlem k zasycení. Však i proto se tyto pikantní a ostřeji chutnající uzenky naložené v octovém láku často nabízejí v restauracích jako zákusek ladící k půllitru piva. Utopence rovněž rádi připravujeme doma, když chystáme nějakou sešlost dospělých.

Diskuze k článku

Bara (neověřeno) | So, 11/24/2018 - 22:08

Jak dlouho utopenci vydrží když se zavari prosím?

Přidat komentář

Další zajímavé články