Přejít k hlavnímu obsahu

Švédská pomazánka, zdravá delikatesa pro pravé labužníky

Švédská pomazánka, receptura ČSN 50439. Švédská pomazánka se připravuje z tvarohu, másla a tresčích jater, která jí dodávají delikátní jemné chuti. Švédskou pomazánku můžeme podávat při běžném stolování – například k večeři. Ale větší uplatnění najde švédská pomazánka v lahůdkové studené kuchyni. Můžeme ji použít na přípravu jedno druhových obložených chlebíčků, miňonek a kanapek. Velmi dobře poslouží jako náplň paštiček, nebo na plnění zeleniny či vhodného ovoce. Švédská pomazánka je zdravá a vhodná i pro děti a těhotné ženy.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Jana (neověřeno) | St, 07/20/2022 - 15:26

Dobrý den, nemohu najít recept (gramáž) na "Švédská pomazánka, zdravá delikatesa pro pravé labužníky". V článku stoji "rozpočítali jsme suroviny v poměru na jednu krabičku tresčích jater (na konci článku)", ale tento rozpočet není k dispozici.
Mohu prosím požádat o recept?
Děkuji :)

Mirka K. | St, 07/20/2022 - 18:55

Dobrý den, děkujeme za upozornění, opraveno. Přeji krásný den, Mirka K.

Další zajímavé články