Přejít k hlavnímu obsahu

ČSN: Salát z rybího filé s majonézou a salát z tresky

Saláty z rybího filé, receptury 50415 a 50416. Na oba saláty podle receptur československých norem je jako základní surovina použito mražené rybí filé z tresky. Dalším společným rysem je snadná příprava a jen malé množství doplňujících surovin, a to co se druhů i gramáže týká. Proto je uvádíme společně, třebaže se chuťově i vzhledově liší.

Salát z  filé s majonézou má jemnou chuť a je soudržný, proto jej kromě přímé konzumace lze využít na další výrobky studené kuchyně. Salát z tresky je pikantnější a protože je spojen jen olejem, je méně soudržný.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Rožmberský salát je jemný a delikátní. Připravuje se z kapra, což lze už z jeho názvu odvodit. Rožmberský salát lze podávat jako studený předkrm, lehč…