Jak na domácího vanilkového pribináčka | recept
15. Duben 2022
Jak na domácího vanilkového pribináčka | recept. Prošlehat, ochutit a domácího pribináčka si tím připravit? Jakmile toto jednou s tvarohem a smetanou vyzkoušíte, pribináčka v obchodě již nikdy nekoupíte.
Co je potřeba
- 1 měkký tvaroh ve staniolu
- 1 smetana ke šlehání (250 ml)
- 2–4 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- ½ lžičky vanilkového extraktu
3
Oslazenou tvarohovou směs prošlehejte elektrickými metlami na nejvyšší rychlost do zhoustnutí. Pribináček tím získá krémovou konzistenci i lehkou a velice příjemnou nadýchanost.
Pribináčka rozdělte do misek a dle chuti ozdobte oříšky, nasekanou čokoládou, čerstvým ovocem nebo ovocem sušeným či kompotovaným. Ze všeho nejlépe však uděláte, když si pribináčka vychutnáte pouze s bílým rohlíkem.
- Pro kakaovou variantu vynechejte vanilkový extrakt a do již vyšlehaného krémového základu přidejte 1–2 lžíce tmavého kakaa. Tmavého pribináčka pak báječně doplní kompotované brusinky.
Další zajímavé články
Jak připravit osvěžující ovocný salát s Becherovkou | recept
Jak připravit osvěžující ovocný salát s Becherovkou | recept. Pestrobarevné kousky čerstvého ovoce jsou ve spojení s delikátní zálivkou opravdu luxusn…
Jak připravit íránskou sýrovou pomazánku | recept
Jak připravit íránskou sýrovou pomazánku | recept. Až nebývale jednoduché spojení sýrů a koření dá za vznik netradiční pomazánce. K úspěchu…
Jak připravit pomazánky z měkkého tvarohu | recepty
Jak připravit pomazánky z měkkého tvarohu | recepty. Tvaroh je nepostradatelná součást studené i teplé kuchyně. Hodí se do moučníků, pomazánek, krémů,…
Jak na teplý mrkvový salát protknutý Orientem | recept
Jak na teplý mrkvový salát protknutý Orientem | recept. Jak málo stačí k tomu, aby se z nijak oblíbené teplé vařené mrkve stala žádoucí deli…
Jak z Lučiny připravit mrkvovou pomazánku se sušeným ovocem a ořechy
Jak z Lučiny připravit mrkvovou pomazánku se sušeným ovocem a ořechy. Mrkev je vzhledem ke své příjemné nasládlosti jako stvořená pro přípravu sladkýc…
Diskuze k článku