Švýcarský salát I, receptura ČSN 50161
Švýcarský salát I, receptura ČSN 50161. Hlavní složkou švýcarského salátu je trochu překvapivě sýr Gouda. Chuťový akord vytváří polosuchý salám, kyselá okurka, vejce a sterilizovaná kapie – vše jen ve velmi malém množství, aby vynikla dominantní chuť sýra. Švýcarský salát je spojen malým množstvím majonézy a větším dílem jogurtu. Jogurt není pouze spojovací surovina, ve švýcarském salátu má i jiné opodstatnění. Salát se podává po několikahodinovém rozležení.
Švýcarský salát má vysoký obsah mléčných bílkovin a vápníku, málo uzeniny a koření a neobsahuje žádné nadýmavé složky. Pro své složení je vhodný pro děti a těhotné či kojící ženy.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Švýcarský salát II, ČSN 50162
Švýcarský salát II, ČSN 50162. Švýcarský salát se připravuje ze sýru ementálského typu, cikánské pečínky, směsi nakládané zeleniny s houbami…
Ruský salát. Z červené řepy. Receptura 50159
Ruský salát, receptura 50159. Ruský salát podle původní československé normy obsahuje nakládanou červenou řepu, která ruskému salátu dodává…
Švédská pomazánka, zdravá delikatesa pro pravé labužníky
Švédská pomazánka, receptura ČSN 50439. Švédská pomazánka se připravuje z tvarohu, másla a tresčích jater, která jí dodávají delikátní…
Jak na teplý mrkvový salát protknutý Orientem | recept
Jak na teplý mrkvový salát protknutý Orientem | recept. Jak málo stačí k tomu, aby se z nijak oblíbené teplé vařené mrkve stala žádoucí deli…
Jak udělat jarní salát z vajec, ředkviček a brambor | snadný recept
Jak udělat jarní salát z vajec, ředkviček a brambor | snadný recept. Salát z ředkviček a vajec se dá využít i jako pomazánka na chlebíčky. Stačí bramb…
Vynikající salát, který jsem jedl naposledy jako student v mlíčňáku. Hned po udělání je to naprosto hnusný, ale po odležení v chladničce se z toho stává exelentní chuťovka,