Švýcarský salát I, receptura ČSN 50161
Švýcarský salát I, receptura ČSN 50161. Hlavní složkou švýcarského salátu je trochu překvapivě sýr Gouda. Chuťový akord vytváří polosuchý salám, kyselá okurka, vejce a sterilizovaná kapie – vše jen ve velmi malém množství, aby vynikla dominantní chuť sýra. Švýcarský salát je spojen malým množstvím majonézy a větším dílem jogurtu. Jogurt není pouze spojovací surovina, ve švýcarském salátu má i jiné opodstatnění. Salát se podává po několikahodinovém rozležení.
Švýcarský salát má vysoký obsah mléčných bílkovin a vápníku, málo uzeniny a koření a neobsahuje žádné nadýmavé složky. Pro své složení je vhodný pro děti a těhotné či kojící ženy.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Švýcarský salát II, ČSN 50162
Švýcarský salát II, ČSN 50162. Švýcarský salát se připravuje ze sýru ementálského typu, cikánské pečínky, směsi nakládané zeleniny s houbami…
Ruský salát. Z červené řepy. Receptura 50159
Ruský salát, receptura 50159. Ruský salát podle původní československé normy obsahuje nakládanou červenou řepu, která ruskému salátu dodává…
Celerový salát, celerová pomazánka a tipy na jejich využití
Celerový salát a celerová pomazánka. Dva recepty, které mají kromě základní suroviny ještě jedno společné – minimum dalších jiných přísad. Recept…
Utopence zavařené do sklenic
Utopence zavařené do sklenic mají několik výhod. Jsou ke konzumaci připraveny ve velmi krátkém čase, prakticky okamžitě po vychladnutí. Tím je vy…
ČSN: Salát z rybího filé s majonézou a salát z tresky
Saláty z rybího filé, receptury 50415 a 50416. Na oba saláty podle receptur československých norem je jako základní surovina použito mr…
Vynikající salát, který jsem jedl naposledy jako student v mlíčňáku. Hned po udělání je to naprosto hnusný, ale po odležení v chladničce se z toho stává exelentní chuťovka,