Přejít k hlavnímu obsahu

Švýcarský salát I, receptura ČSN 50161

Švýcarský salát I, receptura ČSN 50161

Švýcarský salát I, receptura ČSN 50161. Hlavní složkou švýcarského salátu je trochu překvapivě sýr Gouda. Chuťový akord vytváří polosuchý salám, kyselá okurka, vejce a sterilizovaná kapie – vše jen ve velmi malém množství, aby vynikla dominantní chuť sýra. Švýcarský salát je spojen malým množstvím majonézy a větším dílem jogurtu. Jogurt není pouze spojovací surovina, ve švýcarském salátu má i jiné opodstatnění. Salát se podává po několikahodinovém rozležení.

Švýcarský salát má vysoký obsah mléčných bílkovin a vápníku, málo uzeniny a koření a neobsahuje žádné nadýmavé složky. Pro své složení je vhodný pro děti a těhotné či kojící ženy.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Petr (neověřeno) | Čt, 02/04/2021 - 18:48

Vynikající salát, který jsem jedl naposledy jako student v mlíčňáku. Hned po udělání je to naprosto hnusný, ale po odležení v chladničce se z toho stává exelentní chuťovka,

Další zajímavé články

Švýcarský salát II, ČSN 50162
Švýcarský salát II, ČSN 50162
Švýcarský salát II, ČSN 50162. Švýcarský salát se připravuje ze sýru ementálského typu, cikánské pečínky, směsi nakládané zeleniny s houbami…