Pravé smaženky alias sýrové krokety
Kdo pamatuje na smaženky, ať zvedne ruku. Smaženky byly asi dva centimetry vysoké oválné placičky, které vypadaly jako řízečky. Ležely na řezu veky potřené hořčicí, svrchu měly také hořčičnou vrstvu a zdobila je syrová cibule. Kupovaly se v „mléčných barech“, bufetech a v tak zvaných „polotovarech“. Pak zmizely a zbyla po nich jen typická chuť na patře – ničím nenahraditelná. Vypátrat smaženky nebylo jednoduché, ale podařilo se. Tak tady jsou – pravé smaženky.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dobrý den,
mohu poprosit o recept?
Předem děkuji,
Pája
prosím mám zájem o recept na smaženky
Přijeďte do Pardubic,tady se prodávají do dnes v mléčném baru ale skoro všude,kde mají chlebíčky a pod.
Hezký den !!
Další zajímavé články
Jak udělat výbornou sýrovou roládu | recept
Jak udělat výbornou sýrovou roládu | recept. Hledáte inspiraci na dobrou večeři nebo pohoštění pro návštěvu? Poradíme vám, jak udělat výbornou sýrovou…
Jak udělat lahůdkovou huspeninu | retro recept
Jak udělat lahůdkovou huspeninu |retro recept. Tímto receptem navazuji na článek Jak připravit aspik podle norem studené kuchyně. Receptura huspeniny…
Jak připravit aspik podle norem studené kuchyně | recept
Jak připravit aspik podle norem studené kuchyně | recept. Recept na aspik je uveden v publikaci Normy studené kuchyně vydané v roce 1958. Receptu…
Nejchutnější je májová: Tipy na jednoduché pomazánky z brynzy
Nejlepší je slovenská a májová. Ano, bude řeč o brynze. Brynza, měkký sýr ostřejší chuti, je jedním ze slovenských atributů. Od roku 2008 je…
Kaviár: Čtyři způsoby přípravy kaviáru s vejci
Variace na téma kaviár a vejce podle někdejších ČSN. Vejce s kaviárem na aspiku, nebo kaviár a vejce pro změnuv asp…
Toto nejsou pravé smaženky.Veka se nemazala hořčicí.Tase dávala až na teplou smaženku.A cibule byla pokrájená na drobné kostičky.Pokud chcete recept na pravé smaženky napište.