Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit vejce plněná křenovou majonézou | recept

Jak připravit vejce plněná křenovou majonézou | recept. Plněná vejce můžete podávat jako studené pohoštění, předkrm nebo svačinu. Jsou rychle hotová, nijak náročná na suroviny a nasytí. Křenovou majonézou můžete také potřít plátky chlebíčkové veky a ozdobit nakrájeným vejcem na plátky nebo osminky.

Křenová majonéza

Co budete potřebovat:

  • 200 g majolky
  • 4 lžíce jemně strouhaného křenu
  • trochu cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml smetany
  • několik kapek sójové omáčky

Jak postupovat:

Majonézu vyšlehejte se solí, cukrem, citronovou šťávou a sójovou omáčku. Na závěr ji promíchejte s křenem a zjemněte smetanou. Majonéza se hodí i k různě upravenému masu.

Vejce plněná křenovou majonézou

Co budete potřebovat:

  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 100 g  křenové majonézy
  • 1 větší jablko
  • sůl, pepř
  • sladká paprika, citronová šťáva
  • červená paprika (ředkvička)

Jak postupovat:

Vejce podélně rozřízněte. Křenovou majonézu promíchejte s jablkem nastrouhaným na hrubé nudličky, pepřem a citronovou šťávou. Osolte. Vejce ozdobte majonézou, jemně poprašte mletou sladkou paprikou, případně pažitkou nebo petrželovou natí. Nahoru položte kousek čerstvé papriky nebo ředkvičky. 

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články