Jak připravit aspik podle norem studené kuchyně | recept
Jak připravit aspik podle norem studené kuchyně | recept. Recept na aspik je uveden v publikaci Normy studené kuchyně vydané v roce 1958. Receptura má číslo 0564 a uvádí potřebné ingredience na výrobu 10 kg aspiku. Aspik vyrobený podle tohoto návodu je určen k zalévání ryb, masa, na zdobení a do majonézových přelivů. Tento aspik je zapotřebí také k přípravě retro lahůdkové huspeniny. Předpis uvádíme s originálním rozpisem ingrediencí. Pro vlastní potřebu jejich množství upravte.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat lahůdkovou huspeninu | retro recept
Jak udělat lahůdkovou huspeninu |retro recept. Tímto receptem navazuji na článek Jak připravit aspik podle norem studené kuchyně. Receptura huspeniny…
Jak na pomazánku z pečené červené řepy | recept
Jak na pomazánku z pečené červené řepy | recept. Červená řepa zažívá obrovskou renesanci. Už není jen nenáviděnou přílohou k rizotu ve školní jíd…
Švédská pomazánka, zdravá delikatesa pro pravé labužníky
Švédská pomazánka, receptura ČSN 50439. Švédská pomazánka se připravuje z tvarohu, másla a tresčích jater, která jí dodávají delikátní…
Nejchutnější je májová: Tipy na jednoduché pomazánky z brynzy
Nejlepší je slovenská a májová. Ano, bude řeč o brynze. Brynza, měkký sýr ostřejší chuti, je jedním ze slovenských atributů. Od roku 2008 je…
Kaviár: Čtyři způsoby přípravy kaviáru s vejci
Variace na téma kaviár a vejce podle někdejších ČSN. Vejce s kaviárem na aspiku, nebo kaviár a vejce pro změnuv asp…