Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit ochucenou majonézu | recepty na studené omáčky

Jak připravit ochucenou majonézu | recepty na studené omáčky. Studené maso, vařenou zeleninu či zeleninový salát lze chuťově zpestřit pikantní studenou majonézovou omáčkou. Nabízíme vám jich několik na výběr.

Křenová omáčka k masu

150 g majonézy, 150 g husté kysané smetany, lžička citronové šťávy, strouhané jablko, 4 lžičky strouhaného křenu, sůl, pepř

Majonézu promíchejte se smetanou, přidejte jemně strouhaný křen a jablko, zakapejte citronem a podle chuti osolte a opepřete. Omáčku lze i lehce přisladit. 

Omáčka na saláty

150 g majonézy, 150 g smetany, 2 lžičky kečupu, sůl, stroužek česneku, pepř, lžička hořčice, citron

Sůl utřeme s česnekem, solí, pepřem a hořčicí. Směs vmíchejte do majonézy se smetanou, ochuťte kečupem a dobře rozmíchejte.

Majonéza s Nivou

100 g majonézy, 150 g smetany, 2 lžičky kečupu, 200 g Nivy, sůl podle potřeby

Nivu jemně nastrouhejte nebo protřete přes síto. Vyšlehejte s majonézou a smetanou, případně dosolte.

Křenová na ovar nebo vařené hovězí maso

150 g majonézy, 3 jablka, 1/8 l bílého vína, 4 lžíce strouhaného křenu, citronová šťáva, sůl, podle chuti cukr

Oloupaná jablka rozdusíme s trochou cukru a vínem a pak prolisujeme sítem. Smícháme s ostatními ingrediencemi a necháme chvilku rozležet.

Majonézová s paprikou

150 g majonézy, 2 lžičky kečupu, lžička velmi drobně krájené zelené papriky, lžička jemně strouhaného celeru, 1 vejce uvařené natvrdo, sůl

Vejce nastrouhejte a promíchejte s ostatními surovinami. Tato omáčka je výborná mj. s vařeným květákem.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články