Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pikantní sýrovou pomazánku s kapií | recept

Jak připravit pikantní sýrovou pomazánku s kapií | recept. Řádně vyzrálý a chuťově intenzivní tučný sýr, jako základ pomazánky, je již sám o sobě dokonalý. A když je navíc doplněný smetanově krémovým sýrem s majonézou, k tomu ochucený pikantním kořením a zpestřený vhodnou zeleninou, jedná se doslova o jedinečnou pomazánkovou delikatesu.  

Co je potřeba

  • 100 g vyzrálého čedaru
  • 100 g smetanového čerstvého sýru (Lučina, Philadelphia či žervé)
  • 50 g majonézy
  • špetka či dvě kajenského pepře
  • 1 lžička uzené červené papriky
  • 60 g kapií naložených ve sladkokyselém nálevu
  • sůl dle chuti

 

1

Do mísy najemno nastrouhejte vyzrálý čedar. Pro výraznější barvu pomazánky můžete použít čedar zbarvený dočervena.

2

Nastrouhaný sýr důkladně promíchejte s čerstvým sýrem, majonézou a kořením. Kajenský pepř je velice ostrý, jedná se v podstatě o mleté čili. Vzhledem k tomu ho doporučuji přidávat do pomazánky opravdu po špetkách a průběžně ochutnávat.

3

Na závěr pomazánku promíchejte s nadrobno nakrájenou a řádně okapanou kapií a dle chuti osolte.

Takto připravenou delikátní pomazánku nechejte chvíli odležet a poté podávejte s jakýmkoliv dobrým pečivem. Nejlépe si ji vychutnáte na klasických jednohubkách, které ozdobíte kouskem kapie či jakoukoliv zelenou natí.

Pomazánka je skvělá i s pečenými červenými paprikami či naloženými pečenými paprikami, které podtrhnout její uzenou chuť.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit pomazánku z hub | recept
Jak připravit pomazánku z hub | recept. Není asi nic příjemnějšího než procházka v lese s bonusem v podobě plného košíku hub. A člověk hned přemýšlí,…