Jak udělat domácí trnkový likér | 5 vyzkoušených receptů
Jak udělat domácí trnkový likér | 5 vyzkoušených receptů. Likér z trnek je výborný a snadno si ho doma připravíte. Základní ingrediencí jsou vždy trnky a pálenka nebo i rum. Chuť doplňuje koření a cukr. Z trnek si můžete vyrobit i sváteční vánoční likér s kořením, jež je pro Vánoce typické – vanilkou, skořicí a hřebíčkem. Trnky jsou nahořklé i plně vyzrálé. Jejich hořkost se zmírní po prvních podzimních mrazících. Nemusíte však na ně čekat, stačí natrhané trnky nechat jeden den v mrazničce. Mráz způsobuje rozpad části tříslovin a zlepší jejich chuť. Připravili jsme pro vás osvědčené a vyzkoušené recepty na domácí trnkový likér. Určitě si mezi nimi nějaký vyberete a my vám garantujeme, že si pochutnáte.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat pomazánku s olomouckými tvarůžky |4 recepty
Olomoucké tvarůžky (syrečky) patří mezi zrající měkké sýry. Nejstarší zmínky o jejich výrobě se objevují už v 16. století. Vyráběly se podomácku v mno…
Jak připravit vejce plněná křenovou majonézou | recept
Jak připravit vejce plněná křenovou majonézou | recept. Plněná vejce můžete podávat jako studené pohoštění, předkrm nebo svačinu. Jsou rychle hot…
Jak na labužnickou pomazánku Cibulák | recept
Jak na labužnickou pomazánku Cibulák | recept. Pro toho, kdo cibuli a česnek rád, je zde tento cibulák. Aneb labužnická pochoutka z poctivého mno…
Jak udělat domácí pečenáče podle norem studené kuchyně | recept
Jak udělat domácí pečenáče podle norem studené kuchyně | recept. Ráda jsem si občas koupila smažené sledě v marinádě, prodávané jako pečenáče. Teď je…
Jak udělat jarní salát z vajec, ředkviček a brambor | snadný recept
Jak udělat jarní salát z vajec, ředkviček a brambor | snadný recept. Salát z ředkviček a vajec se dá využít i jako pomazánka na chlebíčky. Stačí bramb…